Jarig tijdens corona

Nu het halve land plat gelegd is en bijeenkomsten van grotere groepen verboden worden is het natuurlijk vreselijk als je als kind in deze nare periode jarig bent. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het helemaal niet gevierd hoeft te worden en proberen we zoveel mogelijk dingen te bedenken dat het toch nog een geslaagd feestje gaat worden.

Ook hier is één van de dames op kort termijn jarig (27 april), super sneu want dit jaar zou haar allereerste kinderfeestje plaats gaan vinden. Natuurlijk gaan we dat (hopelijk) op een later tijdstip dit jaar kunnen vieren maar dat neemt niet weg dat ze toch best een beetje verdrietig is hierover. Ik ging opzoek naar leuke ideeën om er voor haar toch een geslaagd feestje van te gaan maken.

Persoonlijke post
Op de klassen app is er bij ons al voor gesteld om voor alle kindjes die jarig zijn een kaartje te knutselen. Zo krijgen alle kindjes een heleboel verjaardag kaartjes in de brievenbus en wat is er nou leuker dan heel veel post! (dit kun je natuurlijk ook met een sportclub of buurtkindjes doen)

Een zwaairaam
Ook deze zag ik ergens voor bij komen en vond ik erg leuk. Een raam versierd met een grote ‘lijst’ en veel ballonnen en slingers waar de jarige job achter kan gaan staan en de mensen die er voordoor lopen even kunnen zwaaien.

Verstoppertje
Deze is ook heel origineel en dat is dat alle (normaal) uitgenodigde gasten hun cadeautje verstoppen in de tuin (mits dat mogelijk is) en dat de jarige ze dan allemaal mag zoeken.

Pakketjes
Natuurlijk is het ook gewoon heel leuk als de cadeautjes via de post bezorgd worden. Let er wel op dat het nu iets langer kan duren voordat je pakketje aankomt.

Bakken
Nu veel ouders thuis werken of volledig thuis zijn is het ook leuk om zelf je verjaardag taart te bakken of een aantal cupcakes te versieren. Extra lekker als ze met heel veel liefde zelf gebakken/versierd zijn.

Heb jij nog leuke ideeën om er toch een bijzondere verjaardag van te maken? Wij willen ze graag van jullie horen.

*Dit is een gastblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.