Hoe beleef ik het corona virus?

Op Instagram vroeg ik in mijn story of jullie nog graag iets van of over mij wilden weten. Nu kreeg ik deze vraag gesteld. Dus bij deze ga ik jullie vertellen hoe ik het allemaal beleef. En ja, ik weet dat er al zoveel over het corona virus gaat en verteld word. Maar toch ga ik het doen.

In het begin moet ik toegeven dat ik er écht heel nuchter in stond en het allemaal een beetje onzin vond hoe er werd gereageerd. Want hallo, het is maar een griepje. Doe even gewoon allemaal normaal oké? Dus dat, dat was hoe ik erin stond. Maar al snel veranderde die gedachte…

Toen mensen begonnen met hamsteren dacht ik nog, mensen wat zijn we nou weer allemaal aan het doen. Dat denk ik overigens wel nog steeds want nergens voor nodig. Er is genoeg voedsel en toilet papier te verkrijgen dus doe gewoon normaal boodschappen dan heeft iedereen iets.

Bij ons op het werk werden vanzelfsprekend ook de nodige stappen ondernomen. Zo moeten we na iedere klant die de toetsen van het pin apparaat aangeraakt heeft, de toetsen meteen reinigen. Zo werkt dit hetzelfde voor de winkelmandjes. Bij de winkelkarren hebben wij reinigingsdoekjes neergezet zodat de klanten dit zelf kunnen doen. We hebben bij de kassa’s schermen om de kassière veilig te houden, en tussen de 2 kassa’s in staat een doorzichtige wand zodat de klanten niet met elkaar in contact komen. En oja, vergeet niet dat we zo’n 40x per dag onze handen wassen tot het schrale aan toe en we de klanten vanaf 1,5 meter afstand helpen. Maar hey, alles voor de veiligheid.

Toen dit allemaal aan het licht kwam op mijn werk en er een hoop ondernemers hun toko moesten sluiten, besefte ik dat dit toch wel echt erger was dan gewoon een griepje.. Ja dat heeft even geduurd voordat mijn hersenen hiernaartoe omgeschakeld waren.

Nu denk ik niet meer zo luchtig over corona en sta ik soms zelfs met een heel erg rotgevoel te werken. Langzaamaan beginnen de klanten zich aan de regels te houden. Maar waar de scholen en de kinderopvangen dicht gingen, en het zover kwam dat mensen thuis moesten blijven van hun werk, werd het bij ons alleen maar drukker. Logisch misschien ook wel aangezien het prachtig weer was, maar toch zou je zeggen dat mensen thuis zouden blijven. Helaas, niets was minder waar. Complete gezinnen kwamen de winkel binnen, mensen gingen rustig een bakje koffie drinken aan de koffietafel alsof het een uitje was. Dit maakte dat ik écht als persoon heel onrustig en gefrustreerd werd. Ik kon het gewoon niet begrijpen.

Mijn frustratie komt trouwens niet zomaar uit het niets. Zoals vele van jullie weten hebben wij een eigen evenementen bedrijf. En zoals vele van jullie óók weten ligt de hele evenementenbranche plat. Wel lopen de maandelijkse kosten gewoon door. Dus wat ik wil zeggen, er gaat veel geld uit maar komt nu niks binnen. Waar de agenda eigenlijk de eerste 4 maanden helemaal vol stond, is die nu leeg. En een lege agenda kost geld. Nou heeft de overheid een mooi spaarpotje om de ondernemers te helpen. Maar hey, laat daar nou de evenementenbranche daar nou net buiten vallen. Dus hulp? Welke hulp?

Angst. Dat is wat er momenteel vooral door mij heen gaat. Angst om zelf ziek te worden, of 1 van mijn gezinsleden/familie. Maar ook een grote angst om hetgeen waar we jarenlang ontzettend hard voor gewerkt hebben nu kwijt te raken door dit rot virus. En ja, we gaan er alles aan doen om boven water te blijven. Maar een keer is het geld op, en dan moet je een keuze gaan maken die je niet wil maken. En ik weet dat dit alleen voor ons zal gelden, zo gaan er langzaamaan steeds meer ondernemers naar de afgrond.

Dus als je aan mij vraagt hoe ik over de hele corona toestand denk, is mijn antwoord dat ik hoop dat iedereen gewoon luistert naar de regels zodat we hier met zijn allen heel snel vanaf zullen zijn. Alleen zo kunnen we hopelijk voorkomen dat er nog meer schade word aangericht dan dat er nu al is.

Hoe beleef jij dit allemaal?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.