Tips om je kinderen te vermaken!

Wellicht heb jij er ook mee te maken, je kinderen zijn thuis in plaats van op school. Nou veranderd er voor mij gelukkig niet zo heel veel omdat mijn jongens nog niet op school zitten. Toch ging ik voor jullie op zoek naar leuke tips die je nu met je kinderen kan doen.

Buiten spelen.. Wat een geluk hebben we met het weer. Doordat we mogen genieten van het heerlijke zonnetje kunnen de kinderen lekker naar buiten. Let wel op dat ze niet met andere kinderen/mensen in contact gaan komen. Dus het beste voor nu is om ze in eigen tuin te laten spelen. Frisse lucht en zon doet namelijk ieder mens goed! Wat kunnen ze nou allemaal doen buiten? Fietsen, rolschaatsen, bal spelletjes, in de zandbak, hutten bouwen, stoepkrijten, trampoline springen. Hier moet je uiteraard wel de ruimte voor hebben. Heb je deze ruimte niet, zorg dan dat je mee naar buiten gaat zodat je het contact met anderen kunt vermijden.

Knutselen voor buiten… Ook kun je aan de knutsel en aan het werk in de tuin met je kinderen. Zo verkopen ze bij ons op het werk bijvoorbeeld vogelhuisjes die je zelf in elkaar moet timmeren. Deze kun je als hij dan af is met je kind in de tuin ophangen. Voor de handige mensen onder ons heb je niet zo’n pakketje nodig maar maak je er zelf 1.

Maak je eigen moestuin… Dit is dus wel lastig als je niet veel tuin hebt. Hier zou je dan een meter moesten bak voor kunnen gebruiken. Bij meer ruimte kan het gewoon in de grond. Haal wat tuinzaden en maak je eigen moestuin samen! Hoe leuk is dat ! Ennnn.. de groentes zelf gemaakt zijn natuurlijk veel lekkerder..!

Bakken… Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker binnen aan de gang. Zo kun je heerlijke dingen bakken met je kind. Bijvoorbeeld brood, cake, koekjes, taart.

Binnen knutselen… Niet alleen buiten kun je knutselen. Binnen valt er ook genoeg te beleven. Je kunt je kinderen een eigen schilderij laten maken. Dit kan op een leeg canvas of gewoon op een vel papier. Laat ze maar gaan met een beetje verf! Verder kan je ook gewoon lekker gaan kleuren, kleien, puzzelen, spelletjes spelen, hutten bouwen met een laken over de tafel of bouwen met lego/duplo.

Actief… Moeten je kinderen hun energie echt even kwijt? Maak een hindernisbaan! Dit kan zowel binnen als buiten. Super ideaal, makkelijk te maken met wat spullen die je gewoon bij de hand hebt.

En zo kun je nog veel meer bedenken. Eigenlijk is het best simpel toch?! Vind jij het lastig je kinderen te vermaken? Dan hoop ik dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen. Veel plezier! Oja, vergeet niet te genieten. Want ondanks de corona en dus gekke tijd moeten we wel proberen het onszelf wat makkelijker te maken. Maak gebruik van de extra tijd met je kinderen die je normaal niet krijgt door alle drukte en hectiek in het dagelijkse leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.