Wie was er bij mijn bevallingen

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van Wout dacht ik er eigenlijk nog niet persee over na wie ik nou allemaal bij de bevalling wou hebben. Ik dacht altijd dat het ‘normaal’ was om alleen je partner bij de bevalling naast je te hebben. Dingetje dus wel om hier over na te gaan denken.

Naarmate de zwangerschap steeds verder vorderde en ik mijn geboorteplan op ging stellen liep ik weer tegen deze vraag aan. Wat wil ik hier nou mee doen? Dat was eigenlijk het eerste wat in mij op kwam. Wil ik er wel meerdere mensen buiten Sander bij? Nee. Geen seconde twijfelde ik hieraan. Wij gingen dit samen met elkaar doen.

Natuurlijk moet er een verloskundige aanwezig zijn want je kunt dit nou eenmaal niet alleen. ( Op enkele uitzonderingen na dan) Dus dat zij erbij zou zijn accepteerde ik al heel snel. Zo ook met de kraamzorg. Al wist ik voorheen nooit dat die er ook bij aanwezig was. Maar geen probleem. Als dat nodig is is dat nodig.

Verder in het geboorteplan kwam ik de vraag tegen of ik er problemen mee had als er leerlingen bij de bevalling aanwezig zouden zijn. Bij Wout vond ik dit echt een no go! Ik ben wat dat betreft best preuts en vond het al verschrikkelijk om te bevallen met de verloskundige en kraamzorg erbij. Laat staan ook nog een leerling! NO WAY! Dat dacht ik bij Wout.. Bij Juul was dit totaal anders. Ik had het allemaal al een keer meegemaakt en wist dat ik tijdens de bevalling totaal niet bezig zou zijn met wie er bij waren. Wil je een leerling meenemen? Laat maar komen hoor! Geen probleem. Dat dacht ik toen. Uiteindelijk heb ik nooit een leerling erbij gehad.

Bij Wout heb ik tijdens de weeën heel even gedacht om mama op te bellen. Ze moest komen en wel NU! Sander wees me erop dat ik gerust mocht bellen maar dat dat was wat ik niet wou. Je wou dit samen doen zei hij. En hij had gelijk. Ik moest me niet zo aanstellen en wij konden dit prima samen. En wat bleek? Dat ging hartstikke goed. Bij Juul heb ik er dan ook geen seconde aan gedacht iemand te bellen. Wij gingen dit samen doen net als bij Wout.

Bij Wout is uiteindelijk de verloskundige, de kraamzorg en Sander bij de bevalling aanwezig geweest. Bij Juul alleen de verloskundige en Sander. De kraamzorg was onderweg maar deze bevalling ging zo ontzettend snel dat ze het niet heeft kunnen halen om er op tijd te zijn.

De eerste keer was ik dus vrij preuts in mijn bevalling. En bij Juul dacht ik laat maar komen. Nou ben ik wel benieuwd hoe jullie dit ervaren hebben? Was na jou eerste bevalling je gedachte ook veranderd of totaal niet? En wie was er bij jou allemaal aanwezig tijdens de bevallingen? Laat het hieronder in de reacties achter als je het leuk vind dit te delen.

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.