Verjaardagstaart van Wout

Zoals jullie weten is Wout zondag 14 april alweer 2 jaar geworden. Nou hoort er bij zo’n speciale dag natuurlijk een lekker taartje. Toch?

Nou vind mijn zus het erg leuk om taarten te maken en kan ze dit ook nog eens érg lekker! Ik vroeg haar dan ook of ze het leuk zou vinden de verjaardagstaart van jaar petekindje te maken. Dit antwoord was niet moeilijk en meteen een volmondig ja.

Wout is momenteel helemaal gek van Bumba. Dat bracht mij dus op de gedachte een Bumba taart te maken. Dit moest wel lukken volgens Jaimy.

Jaimy maakte een boodschappenlijstje en ik zou zorgen dat ik de producten bij me had.

Nou ging ik hier meteen mee aan de slag. Ik bestelde op internet de fondant en de gele room. Niks aan te missen toch? Omdat ik de fondant en room op internet besteld had, had ik de rest nog niet in huis. Dit zou ik wel mee bestellen met de boodschappen. En daar ging het even mis. Ik was de spulletjes totaal vergeten. Ik stond vrijdagavond bij jaimy om te helpen met de taarten te bakken. Daar stond ik mét mijn fondant en gele room maar zónder eieren, boter, poedersuiker en jam.. OEPS! Ik was zo met de fondant en de room bezig geweest in mijn hoofd dat ik totaal niet meer aan de rest van de boodschappen gedacht heb. Dikke vette blunder haha!

Gelukkig konden we er samen smakelijk om lachen en had Jaimy toevallig eieren gehaald en er genoeg in huis. De rest heeft ze heel lief de volgende dag bij de winkel gehaald omdat ik zelf moest werken. Helaas kon ik daarom ook niet mee helpen met de taart.

Ahfijn. De taarten waren in een mum van de tijd gebakken. Ik ging naar huis en jaimy ging zaterdag verder.

Ze stuurde me tussendoor wat fotootjes van de voortgang.

Dit werden de 2 lagen van de bumba taart. Geel en blauw. Lekker vrolijk toch?

Vervolgens zette ze ze op elkaar en maakte ze er deze rand omheen.

De basis was gemaakt. Nu kon ze verder met Bumba zelf.

En daar is bumba! Ik ben zo blij met de taart! En jongens wat was hij lekker! Iedereen was er super tevreden over qua smaak! En wat vonden de mensen hem mooi! Maar, tante Jaimy had voor Wout ook nog een mooi eigen taartje gemaakt. Dit had ik haar gevraagd. Zo kon hij deze gewoon zelf eten zonder Bumba te ‘verpesten’. Dit werd koekiemonster!

En daar was koekiemonster! Deze is gemaakt met botercreme aan de buitenkant. En laat moeder hier dat nou net super lekker vinden. Wout wou na een paar hapjes toch liever een stukje van Bumba.

Resultaat? Dat mama vervolgens dit taartje helemaal alleen op heeft! Dat er vervolgens een taart op mijn heupen geplakt zit zullen we maar even niet over nadenken haha. Hij is tenslotte maar 1 keer per jaar jarig..!

Wij willen tante Jaimy heel erg bedanken voor de leuke en lekkere taartjes!

Wij hebben een ontzettende leuke dag gehad! En wat hebben we geluk gehad met het weer!

Hoe doen jullie het met de taarten? Bestellen of zelf maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.